Tips: Søvn er VIKTIG (All about fashion)

Tips: Søvn er VIKTIGNok og god søvn er viktigere enn mange tror. Det er faktisk en forutsetning for å leve og fungere godt i hverdagen. Mange tar søvn som en selvfølge og sover lenge og godt mens andre syns det er kjedelig/unyttig å sove bort tiden. Kroppen er helt avhengig av søvn for at kroppens funksjoner skal være på topp. Kroppen og hjernen reparerer og vedlikeholder seg selv mens vi sover. 

Hvis man ikke sover blir man lettere irritert og i hele tatt følelsesmessig mer ustabil. Man blir mindre oppmerksom og konsentrert, noe som i stor grad påvirker skoleprestasjoner og arbeidsprestasjoner. Reaksjonstiden reduseres.

Hvis man har har hatt mange søvnløse netter får man utmattelse. Kronisk hukommelsestap. Overvekt. Adferdsvansker og emosjonelle problemer. Psykisk ustabilitet. Sosiale problemer. Mer utsatt for infeksjoner og andre sykdommer. Tidligere aldring. Utbrenthet og stress.

Barn trenger 10 timer svn i døgnet, ungdommer trenger 8-9 timer og vokse karer seg med 7,5 timer. Alt varierer jo fra person til person, men alle trenger såpass. 

Jeg visste jo ikke dette i det hele tatt. Men for 7 måneder siden fant jeg ut, jo, hvis jeg skal gå ned i vekt og bli sterk så MÅ jeg sove. • 22.09.2013 kl.15:50
  mye jeg ikke visste, hehe

  blir kanskje mer søvn på meg heretter
  23.09.2013 kl.09:27
  Bra innlegg, søvn er utrolig viktig for så mye :)


  Skriv en ny kommentar

  Design: Ina Anjuta
  Image and video hosting by TinyPic
  FASHION anonymous

  15 år gammel jente fra Trondheim som har lagt bort Tomboy livet for fashion. På denne bloggen finner du alt om mitt liv selv om jeg er anonym og du finner mote, skjønnhet, videoer og tips. Alle bilder, videoer og noen av tipsene er ikke mine med mindre det står at jeg har tatt bilde. Kontakt: anonymoustomboy@hotmail.com (Hvis du vil legge meg til som venn må du trykke på navnet mitt)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits